Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
7. 8. 2023

Ameriški stoner/doom metal dvojec Patriarchs In Black je zaključil z delom na svojem drugem albumu My Veneration. Celovečerec bo izšel 6. oktobra pri MDD Rceords.

Pri snemanju so med drugim sodelovali Karl Agell (Corrosion of Conformity Blind/Lie Heavy), Rob Traynor (Black Water Rising), Mark Sunshine (Riotgod/Unida), Darryl DMC (RUN/DMC), John »JD« DeServio (Black Label Society), Dave Neabore (Dog Eat Dog), Johnny Araya in Danny Kelly.

 

3. 5. 2023

Sludgerji Corrosion Of Conformity so nedavno priredili komad On The Hunt legendarnih Lynyrd Skynyrd. Za komad je band pripravil poseben visualizer, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Corrosion Of Conformity se trenutno mudijo v studiu, kjer pripravljajo material za nov dolgometražec.

9. 11. 2022

Stanton Moore (Galactic) je nov bobnar pri Corrosion Of Conformity. Moore je tako zapolnil vrzel na bobnih, ki je nastala po smrti dolgoletnega bobnarja Reeda Mullina januarja 2020. Moore je pred tem že sodeloval z zasedbo, in sicer leta 2005 pri delu na albumu In the Arms of God.

15. 12. 2021

Metal ikona Dan Lorenzo (Hades, Non Fiction) iz New Jerseya in Johnny Kelly (Type O Negative, ex-Danzig) sta združila moči v projektu Patriarchs In Black. Poleg tega so vabilo k sodelovanju kot gostujoči vokalisti sprejeli Karl Agell (ex-Corrosion Of Conformity), Dewey Bragg (Kill Devil Hill), Rob Dukes (ex-Exodus), Mark Morales (Sons of Texas) in John Kosco (Dropbox), ki so obljubili, da bodo sodelovali vsaj pri eni pesmi na albumu, ki bo luč sveta ugledal enkrat naslednje leto pri MDD Records. V začetku leta pa naj bi bil že na voljo prvi single, medtem ko je uradni dražilnik, ki ponuja približen vpogled v glasbeno ustvarjanja projekta Patriarchs In Black, že nekaj dni objavljen na YouTubu.

19. 11. 2021

Ameriški doom rock dvojec Crystal Spiders je objavil videospot za najnovejši single Harness z aktualnega studijskega albuma z naslovom Morieris, izdanega v začetku prejšnjega meseca pri založbi Ripple Music.

Na novem albumu se je vokalistki/basistki Brenni Leath (Lightning Born, The Hell No) in bobnarju Traddu Yanceyju (Doomsday Profit, Thirsty Curses) na kitari pridružil še Mike Dean (Corrosion Of Conformity).

12. 10. 2021

Ameriški stoner/retro rockerji The Electric Mud so nedavno izdali nov EP z naslovom Black Wool, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu. Spodaj je na ogled tudi videospot za otvoritveno skladbo Ordinary Men.

Tracklista je naslednja:
Ordinary Men
Black Wool
Albatross (priredba Corrosion Of Conformity)
Whipping Post (priredba The Allman Brothers Band)

15. 9. 2021

Ameriški doom rock dvojec Crystal Spiders, ki se mu je na kitari pridružil Mike Dean iz Corrosion Of Conformity, predstavlja videospot za nov single Septix s prihajajočega albuma z naslovom Morieris, ki bo izšel 1. oktobra pri založbi Ripple Music.

18. 8. 2021

Ameriški stoner/retro rockerji The Electric Mud se po lanskem albumu Burn The Ships 25. septembra vračajo z novim EP-jem, ki nosi naslov Black Wool. Skupina je na Bandcampu že objavila otvoritveno skladbo Ordinary Men.

Tracklista je sledeča:

Ordinary Men
Black Wool
Albatross (priredba Corrosion Of Conformity)
Whipping Post (priredba The Allman Brothers Band)

14. 7. 2021

Ameriški doom rock dvojec Crystal Spiders predstavlja animirani videospot za nov single in naslovno skladbo drugega studijskega albuma Morieris, ki bo izšel 1. oktobra pri založbi Ripple Music. V omenjeni skladbi na solo kitari gostuje Mike Dean (Corrosion Of Conformity, Lightning Born), medtem ko je za video zaslužen Max Rebel iz skupine Plainride.

Tracklista je sledeča:
Morieris
Septix
Harness
Offering
Pandora
En Medias Res
Maelstrom
Golden Paw

16. 4. 2020

Spodaj lahko prisluhnete najnovejšemu albumu kanadske blackened death/doom/crust/grindcore zasedbe Ahna z naslovom Crimson Dawn, ki je prejšnji mesec izšel pri založbi Caligari Records. Za miks je bil zadolžen Greg Wilkinson (Graves At Sea, Saviours, Swamp Witch), medtem ko so mastering zaupali Bradu Boatrightu (Obituary, Black Tusk, Corrosion Of Conformity, Integrity).

20. 2. 2020

Ameriška stoner doom zasedba Spirit Adrift je podpisala za založbo Century Media Records, ki bo poskrbela za izdaje izven Severne Amerike, medtem ko tam še naprej ostajajo pri 20 Buck Spin. Pri Century Media Records bodo najprej ponatisnili njihova albuma Curse Of Conception in Divided By Darkness, ki bosta na voljo 24. aprila. Prav tako za letošnje leto skupina obljublja tudi svoj četrti dolgometražni izdelek.

Spirit Adrift se bodo spomladi kot posebni gostje pridružili legendarnim Corrosion Of Conformity na njihovi evropski turneji, v okviru katere bodo med drugim gostovali tudi 5. 5. v Salzburgu (Rockhouse Bar), 6. 5. v Münchnu (Backstage) in 7. 5. v Milanu (Legend Club).

13. 2. 2020

Kanadski sludge/doom metal trio Pale Mare preko spletnega portala The Obelisk premierno predstavlja skladbo Voidgazer, prvi single s prihajajočega EP-ja z naslovom Pale Mare II, ki bo izšel 3. aprila pri Ancient Temple Recordings/Seeing Red Records. Za miks je bil zadolžen Andrew Schnieder (Converge, Mutoid Man, Ken Mode, Old Man Gloom), medtem ko so mastering zaupali Bradu Boatrightu (Sleep,  Corrosion Of Conformity, YOB).

Tracklista je sledeča:
House Of War
Zealot
Voidgazer
Remains

29. 1. 2020

Letos se je matilda s koso odločila oditi nad bobnarje. Včeraj je namreč v 53. letu starosti umrl Reed Mullin, bobnar zasedbe Corrosion Of Conformity.

Avtorica: Tina Urek
18. 12. 2019

Legendarni Corrosion Of Conformity se spomladi s posebnimi gosti Spirit Adrift podajajo na evropsko turnejo, v sklopu katere bodo najbližje Sloveniji nastopili 5. 5. v Salzburgu (Rockhouse), 6. 5. v Münchnu (Backstage) in 7. 5. v Milanu (Legend Club).

18. 12. 2019

Sludge superskupini Down, ki prihodnje leto praznuje 25. obletnico izida debitantskega albuma NOLA, se je ponovno pridružil kitarist in eden od originalnih članov Kirk Windstein (Crowbar, Kingdom Of Sorrow).

Down poleg Windsteina trenutno sestavljajo še Phil Anselmo (Scour, Superjoint, Arson Anthem, ex-Pantera, ex-Viking Crown, ex-Necrophagia) na vokalu, Pepper Keenan (Corrosion Of Conformity, ex-Graveyard Rodeo) na kitari, Jimmy Bower (EyeHateGod, Superjoint, ex-Corrosion Of Conformity, ex-Crowbar) na bobnih in Patrick Bruders (Saint Vitus, ex-Crowbar, ex-Goatwhore) na basu.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška